Over ons

Over ons

'Het feit dat ik het trainingsbureau Kudding & Partners heb opgezet, komt misschien wel voort uit mijn eigen angst voor agressie.´

Geruime tijd was ik sportinstructeur bij een dagopvang met mensen met verworven en aangeboren hersenletsel. Daar kreeg ik te maken met agressie en vond het een interessant fenomeen.

Mijn visie is dat emoties en agressie, communicatie (hulpvraag) is en dat de meeste emoties en agressie ontstaan door het beperken en afnemen van autonomie.

Ik hield me met vechtsport bezig. In vechtsporten zitten heel veel technieken, het zit er vol mee. Het is complex. Zodra je in de stress raakt, werkt het niet meer. Dat is frustrerend, want je denkt dat je iets leert dat je in de praktijk kunt gebruiken. Ik leidde mensen op. En als ik ze na een jaar weer terugzag frustreerde het dat er zo weinig overbleef. Het was net alsof ik weer opnieuw kon beginnen. Tot ik in aanraking kwam met het Menselijk verdedigingssysteem (MVS). Dat was voor mij een eye opener. De basis van MVS is de natuurlijke manier waarop ons lichaam reageert op gevaar. Het moment dat je schrikt, noemen de Amerikanen flinch. Het is een natuurlijke reactie waarbij o.a. de handen het hoofd beschermen. We zijn deze instinctieve menselijke reacties uit gaan buiten voor de trainingen, zodat we mensen geen ingewikkelde technieken hoeven aanleren.

Ik vind het Trainer Trainer programma prachtig, om het vak dat je jarenlang hebt gedaan over te brengen op andere trainers. Het is steeds interessant, want je hebt een kortdurend contact met de groep en gaat daarna weer weg. Je kunt als resultaat meegeven dat mensen zeggen: “Dat had ik veel eerder moeten weten, dan had ik anders gewerkt.” Het meest waardevolle aan het trainen van mensen vind ik ze iets mee te geven waar ze iets mee kunnen in de praktijk. En dat dit vervolgens terugstroomt naar de cliënt, zodat de cliënt goed en humaan behandeld wordt.

Edward Kudding

 

Deskundige medewerkers met legio praktijkervaring

Kudding & Partners heeft een kernteam van 35 trainers en een team van 40 vaste trainingsacteurs die intern zijn opgeleid in onze evidence based methodieken. Daarnaast werken we op het kantoor met een team van 5 medewerkers aan management, sales en back office. Ons team heeft een brede en langdurige praktijkervaring en velen zijn ook werkzaam in de sector zorg & welzijn, publieke taak of onderwijs.

 

Veilige trainingsomgeving met veel praktijkvoorbeelden en handvatten

Onze aanpak is gebaseerd op de Kudding & Partners filosofie van praktisch leren, persoonlijke aandacht en een duidelijke en respectvolle communicatie. We bieden een veilige trainingsomgeving met veel praktijkvoorbeelden en handvatten.

BackOffice

  • Greetje Teuwen officemanager/planner
  • Marieke Kroes financieel en HR manager
  • Geerard Baart trainer, coach, opleider, coördinator trainers/acteurs
  • Caroline Clijnk medewerker, administratieve ondersteuning
  • Rogier van der Poel, sales manager
  • Tom de Haas, sales medewerker

Management:

  • Edward Kudding algemeen directeur
  • Jeannot Schmidt adviseur sociale veiligheid