Zorg & Welzijn

Leer methodische vaardigheden voor het creëren

en hanteren van een veilige werkomgeving

in de zorg- en welzijnssector

Training Duurzame inzetbaarheid

Vergroot je veerkracht

Wanneer een organisatie gericht aandacht heeft voor de gezondheid, de betrokkenheid en de ontwikkeling van haar medewerkers, dan heeft dat aantoonbaar positieve effecten op het werkplezier, het verzuim, de kwaliteit en productiviteit. Medewerkers én de organisatie hebben er dus belang bij dat medewerkers in staat zijn om langer te blijven werken en voldoende veerkrachtig zijn om met alle veranderingen op het werk om te gaan. Door hier steeds op in te blijven spelen, bouw je met elkaar aan duurzame inzetbaarheid. De training zorgt voor een sterke bewustwording van je eigen duurzame inzetbaarheid en die van je team. Ook krijg je concrete handvatten om actief invulling te geven aan blijvend goed, gezond en met plezier werken.


 

Resultaat

  • Je bent je bewust van jouw draagvlak en draagkracht;
  • Je hebt zicht op de duurzame inzetbaarheid van jezelf en jouw team;
  • Je hebt een onderhoudsplan waarmee je gericht en actief aan je inzetbaarheid gaat werken
  • Je staat sterk en evenwichtig in je werk;
  • Je hebt grip op emotionele reacties;
  • Je kunt jezelf mentaal en emotioneel in topconditie brengen.
1 dag
Vanaf € 1.350,00 per groep (BTW vrijgesteld)
maximaal 12 deelnemers
Incompany training
Gemiddelde waardering:

Programma

Bij het begrip duurzame inzetbaarheid maken wij onderscheid tussen de volgende aandachtsgebieden, te weten:

1.       Mentale en fysieke weerbaarheid

2.       Professioneel werken voor nu en de toekomst

De beide aandachtsgebieden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en vormen een totaal mensbeeld. In onze training leggen wij het accent op het eerste aandachtsgebied, waarbij het gaat over onder andere: vitaliteit, leefstijl, zingeving, waarden, psychosociale en fysieke werkbelasting.

Bij het tweede aandachtsgebied gaat het vooral over thema’s, zoals: competenties, talenten, kennis, beroepshouding- en vaardigheden, levensfase en loopbaanontwikkeling.

In een workshop van twee dagdelen leggen wij wel nadrukkelijk de verbinding tussen beide gebieden, maar op basis van onze expertise en ervaring ligt de focus op mentale en fysieke weerbaarheid. In de workshop krijg je met een scan en een persoonlijk onderhoudsplan een heldere leidraad hoe je gezond, graag en goed kunt blijven werken.

Intake

In een persoonlijk gesprek (face to face) bepalen wij samen me de opdrachtgever en representant van het getrainde team de leerdoelen en bespreken wij het verloop van het leertraject.

Facultatief kunnen wij de deelnemers per mail digitaal een persoonlijk intake voor aanvang van de training zenden, die aansluiten op de persoonlijke werksituatie en ervaringen van de desbetreffende deelnemer.

Afronding

Na de training ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname.

Soort training Onderwerp Duur Investering Aantal deelnemers
Incompany training Mentale weerbaarheid 2 dagdelen € 1.550,00 per groep (BTW vrijgesteld) maximaal 12
Incompany training Mentale weerbaarheid 1 dag € 1.350,00 per groep (BTW vrijgesteld) maximaal 12

Kudding & Partners is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarom zijn wij vrijgesteld van BTW.