Publieke taak

Beheers technieken om in de publieke sector

grensoverschrijdend gedrag te voorkomen

en er mee om te gaan

Wat we voor jou kunnen betekenen

Werkgevers in de publieke sector zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van hun werknemers. Zij kunnen personeel beschermen tegen agressie en geweld door bijvoorbeeld klanten en bezoekers te vertellen wat acceptabel gedrag is. Of door werknemers te trainen in de omgang met agressie en geweld. Kudding & Partners kan hierbij helpen middels een op maat training voor een veilige werkdag.

Trainingen

Leren voorkomen van en omgaan met agressie in een veilige trainingsomgeving

Alle trainingen worden gegeven door deskundige trainers met legio praktijkervaring. De aanpak van de trainingen is gebaseerd op onze filosofie van kennisdeling, persoonlijke aandacht en een duidelijke en respectvolle communicatie. We bieden een veilige trainingsomgeving waarin we medewerkers, middels veel praktijkvoorbeelden en handvatten, niet alleen leren om te gaan met agressie, maar ook het te voorkomen en wat te doen met de gevolgen van agressie.

Opleidingen

Deel je opgedane kennis over het voorkomen van agressie en wordt trainer

Het kan nuttig zijn om je vaardigheden te delen door een intern instructieteam op te leiden. Onze opleidingen bieden de mogelijkheid om je eigen medewerkers en/of collega’s op te leiden tot trainer, die de periodieke follow-uptrainingen binnen de eigen organisatie kan geven. Door dezelfde kennis en filosofie over te dragen, leert iedere hulpverlener of medewerker binnen de instelling een standaardaanpak te beheersen die de veiligheid op het werk bespreekbaar maakt en vergroot.

Advies

Emotie mag. Agressie niet. Wees duidelijk over agressie.

Het ontwikkelen en uitvoeren van een goed agressie- en veiligheidsbeleid dat past in deze tijd en voldoet aan de norm die de overheid stelt, is fundamenteel voor het bieden van een veilige werkomgeving.

Wij ondersteunen organisaties bij kortlopende trajecten gericht op het ontwikkelen en herprofilering van het agressie- en veiligheidsbeleid naar werkbare en concrete ambities. Wij werken o.a. met het GAIA: Geweld Analyse een integrale aanpak principe.