Publieke taak

Handhaaf vaardigheden om in de publieke sector

grensoverschrijdend gedrag te voorkomen

en er mee om te gaan

Predictive Profiling

'Je kunt pas afwijkend gedrag zien als je weet wat normaal is.'

Mensen stralen onbewust met hun lichaamstaal signalen uit. Die signalen kunnen bij ieder mens verschillend worden geïnterpreteerd. Dus om te kunnen waarnemen en lezen wat afwijkend is, moet je weten wat normaal is. Predictive Profiling is het bedacht zijn op, en actief op zoek gaan naar afwijkend gedrag.

 

Bij deze trainingen staat bewustwording van je observaties centraal. Hoe meer je er in traint het waarneembare gedrag te observeren en te benoemen, hoe beter je leert signaleren waar de agressie kan ontstaan. In de zogenoemde ‘preventieve trainingen’ leren we je een aantal vaardigheden aan. Als je de presignalen kunt oppakken, goed in kaart brengen, kun je proactief reageren.

Wanneer een persoon die afwijkend gedrag vertoont is gespot door de medewerker, zal er gehandeld moeten worden om er achter te komen wat de reden is van het afwijkende gedrag. De werknemer zal de persoon moeten spreken om er achter te komen wat die persoon daar doet en daar vervolgens op handelen. dmv ‘social questioning’ kan de werknemer op een sociale, (klant-) vriendelijke manier informatie winnen. 

Resultaat

  • herkennen van afwijkend gedrag en daarop kunnen handelen
  • pro-actief handelen en daardoor klantvriendelijk overkomen
  • informatie winnen doormiddel van social questioning
Soort training Onderwerp Duur Investering Aantal deelnemers
Training Predictive Profiling 1,5 -daagse € 2.100,00 per groep inclusief inzet acteurs 12 deelnemers
Workshop Predictive Profiling 1 dagdeel € 725,00 per groep inclusief inzet acteurs 10 deelnemers

Kudding & Partners is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarom zijn wij vrijgesteld van BTW.