Publieke taak

Handhaaf vaardigheden om in de publieke sector

grensoverschrijdend gedrag te voorkomen

en er mee om te gaan

Persoonlijke veiligheidstechnieken (PVT)

Deze training persoonlijk veiligheid (verweer) technieken (PVT) is gebaseerd op de grondbeginselen van het Menselijk verdedigingssysteem (MVS), dit is momenteel veruit het meest praktische en realistische verweersysteem. Het is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar menselijk gedrag, dat gerelateerd is aan geweldsescalaties, angst en agressie.

Als er fysiek geweld gebruikt wordt, komen mensen vaak in een situatie van acute stress. Als je deze stress leert te accepteren, kun je het gemakkelijker verwerken. Onder stress blijkt je fijn motorisch systeem het niet meer te doen, dus alle verfijnde motorische bewegingen werken niet meer. In die toestand ben je juist grof motorisch. Je hartslag gaat omhoog, je krijgt het mechanisme fight flight freeze. Als je in een vechtpartij terecht komt en het wordt menens. Dan zal je als eerste je eigen hoofd willen beschermen. Dat is oerinstinctgedrag. Wij zeggen: als dat gedrag er toch al in zit, waarom zou je het dan niet gebruiken? Wat je lichaam wil doen, je handen voor je houden, is neurologisch het sterkste frame. Zo trainen we op meerdere technieken die op natuurlijke wijze vanuit het menselijk verdedigingssysteem (instinct) voortkomen

Tijdens de training worden de veranderingen in het menselijk gedrag uitvoerig geanalyseerd aan de hand van videobeelden van onder andere echte geweldsescalaties. De hieruit verkregen inzichten worden passend geïntegreerd in de fysieke uitvoering.

Resultaat

  • Dreigend (fysiek) gevaar eerder herkennen
  • Pro-actief handelen
  • Kunnen verweren van fysieke aanval onder grote fysieke stress
  • Strategisch kunnen verplaatsen
Soort training Onderwerp Duur Investering Aantal deelnemers
Training Persoonlijke veiligheid 2 dagdelen met een tussentijd van een week € 1.450,00 per groep Maximaal 12
Workshop Persoonlijke veiligheid 1 dag deel € 725,00 per groep Maximaal 12

Kudding & Partners is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarom zijn wij vrijgesteld van BTW.