Zorg & Welzijn

Leer methodische vaardigheden voor het creëren

en hanteren van een veilige werkomgeving

in de zorg- en welzijnssector

Training Omgaan met suïcidaal gedrag

“Praten over zelfmoord maakt het verschil”

 

Als je met zorgvragers werkt kun je te maken krijgen met mensen met suïcidaal gedrag.

Dit vraagt van jou als professional dat je het contact aangaat met dit suïcidale gedrag van je zorgvrager. Door het bespreekbaar te maken kun je het verschil maken. Vaak zijn mensen wanhopig en willen ze niet echt dood. Daarvoor is het belangrijk dat je het contact met hen aangaat.

 

Maar hoe ga je dit contact aan en wat kun je er precies mee? Dit soort vragen of gevoelens van angst en machteloosheid kunnen bij je opkomen.

 

In deze training leer je dat het gesprek aangaan over suïcidale gedachten en handelingen juist helpt. Ook leer je hoe je contact kunt maken met mensen die suïcidaal gedrag vertonen of zich daarover uiten en hoe je hiermee om kunt gaan.

Resultaat

  • Je hebt inzicht in je eigen kijk op suïcidaal gedrag, je eigen ervaringen, je emoties en hoe je ermee om kunt gaan in de praktijk
  • Je hebt kennis van achtergrondinformatie, feiten en fabels
  • Je bent op de hoogte van de landelijke richtlijn
  • Je kunt signalen van suïcidaal gedrag herkennen
  • Je kunt contact maken met iemand met suïcidaal gedrag
  • Je kunt beter luisteren, doorvragen en samenvatten
  • Je weet hoe je suïcidaal gedrag kunt beïnvloeden.
1 dag
€ 1.800,00 per groep (BTW vrijgesteld), inclusief inzet trainingsacteur
maximaal 10
Incompany training
Gemiddelde waardering:

In de training krijg je informatie en leer je feiten en fabels over suïcidaal gedrag. Je kijkt naar je eigen ervaringen en je ontwikkelt je eigen kijk op suïcide. Verder is er aandacht voor het oefenen met vaardigheden en het ontwikkelen van je eigen professionele stijl.

 

Voor het oefenen zetten we een trainingsacteur in, waardoor je zo realistisch mogelijk kunt oefenen met contact maken met een zorgvrager met suïcidaal gedrag. Je oefent met het herkennen van signalen en hoe je kunt reageren en invloed kunt uitoefenen. Voor de transfer naar de praktijk geeft dit het hoogste rendement.

 

Intake

In een persoonlijk gesprek (face to face) bepalen wij samen me de opdrachtgever en representant van het getrainde team de leerdoelen en bespreken wij het verloop van het leertraject.

Facultatief kunnen wij de deelnemers per mail digitaal een persoonlijk intake voor aanvang van de training zenden, die aansluiten op de persoonlijke werksituatie en ervaringen van de desbetreffende deelnemer.

Groepsgrootte

maximaal 8 deelnemers

Afronding

Na de training ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname.

Soort training Duur Investering Aantal deelnemers
Incompany training 1 dag € 1.800,00 per groep (BTW vrijgesteld), inclusief inzet trainingsacteur Maximaal 10

Kudding & Partners is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarom zijn wij vrijgesteld van BTW.