Zorg & Welzijn

Leer methodische vaardigheden voor het creëren

en hanteren van een veilige werkomgeving

in de zorg- en welzijnssector

Persoonlijke veiligheidstechnieken (PVT)

'Het onvoorspelbare karakter van agressie is waar mensen vaak bang voor zijn.'

De training persoonlijk veiligheidstechnieken (PVT) is gebaseerd op het wetenschappelijk onderbouwd Menselijk verdedigings-systeem (MVS), dit is veruit het meest praktische en realistische verweersysteem. Het is gebaseerd op onderzoek naar menselijk gedrag, dat gerelateerd is aan geweldsescalaties, angst, stress en agressie.

Als er fysiek geweld gebruikt wordt, komen mensen vaak in een situatie van acute stress. Als je deze stress leert te accepteren, kun je het gemakkelijker verwerken. Onder stress blijkt je fijn motorisch systeem het niet meer te doen, dus alle verfijnde motorische bewegingen werken niet meer. In die toestand ben je juist grof motorisch. Je hartslag gaat omhoog, je krijgt het mechanisme fight flight freeze. Als je in een vechtpartij terecht komt en het wordt menens. Dan zal je als eerste je eigen hoofd willen beschermen. Dat is oerinstinctgedrag. Wij zeggen: als dat gedrag er toch al in zit, waarom zou je het dan niet gebruiken? Wat je lichaam wil doen, je handen voor je houden, is neurologisch het sterkste frame. Zo trainen we op meerdere technieken die op natuurlijke wijze vanuit het menselijk verdedigingssysteem (instinct) voortkomen

Resultaat

  • Je bent in staat persoonlijke veiligheidstechnieken toe te passen die jou beschermen maar ook de cliënt;
  • Je kunt dreigend (fysiek) gevaar vroegtijdig herkennen;
  • Je blijft nuchter nadenken, ondanks stress, angst en een gevoel van onvermogen.
Soort training Onderwerp Duur Investering Aantal deelnemers
Training Persoonlijke veiligheid 2 dagdelen € 1.450,00 per groep maximaal 12
Workshop Persoonlijke veiligheid 1 dagdeel € 725,00 per groep maximaal 12

Kudding & Partners is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Daarom zijn wij vrijgesteld van BTW.